Lourdesbedevaart 14 juli – 20 juli 2024

Verschillende leden uit de welzijnsschakelgroepen kunnen er al van meespreken, een reis naar Lourdes meemaken is een onvergetelijke ervaring. Ook dit jaar is dit opnieuw mogelijk.
We hebben dit jaar opnieuw de mogelijkheid om deel te nemen aan de bedevaart die georganiseerd wordt door bedevaarten bisdom Brugge.

De reis

De Lourdesreis is een reis in groepsverband, samen met mensen die deelnemen de bedevaarten van het bisdom in Brugge. Deelnemers via Welzijnsschakelgroepen kunnen aan een sterk verminderde prijs deelnemen. In de prijs is het volgende inbegrepen:

  • Verblijf op hotel (7 dagen – 6 nachten)
  • 5 dagen verblijf + 2 reisdagen (met de tgv): van zondag 14 juli tot en met zaterdag 20 juli
  • Kostprijs voor de deelnemers via Welzijnsschakels is 300 euro.  (incl. vervoer, verblijf, maaltijden, uitstappen,…)  Daarnaast voorzien deelnemers nog wat zakgeld voor kleine persoonlijke uitgaven (een drankje, een souvenir, …) . Dit is een heel voordelig tarief, waarbij bedevaarten bisdom Brugge vzw een groot deel van de kosten draagt.
    Deelnemers die meer kunnen bijdragen, mogen dit zeker doen, zo kunnen we proberen om de prijs zo laag mogelijk te houden.
  • Niet inbegrepen: transfer met de bus naar vertrekplaats TGV (Tourcoing). Dit kost 30€.
    Er vertrekken bussen vanuit Brugge, Roeselare (Hooglede), Kortrijk, Vichte, Oostende,..
  • Je vindt meer info in de infobrochure (Infobrochure 2024: https://www.kerknet.be/sites/default/files/Brochure2024.pdf.
    Je kan ook een exemplaar krijgen op de infonamiddag.  

Meegaan naar Lourdes is een beetje vakantie, maar is ook meegaan op bedevaart. Het veronderstelt een openheid voor het Lourdesgebeuren en een verlangen om je te laten raken door Maria, om te bidden, te danken, een kaarsje aan te steken bij de grot…

Praktisch

Zijn er mensen van jullie groep die graag willen deelnemen aan de reis? Laat het ons zeker weten voor 10 maart. Dit is nog geen definitieve inschrijving.

  • Op DONDERDAGnamiddag 21 maart, van 14u tot 16u, organiseren we in Roeselare een infomoment voor alle geïnteresseerde deelnemers. Daar komen kandidaten te weten hoe gaat zo’n reis eraan toegaat, wat er allemaal op het programma staat… en kan je alle vragen stellen. Na deze bijeenkomst kunnen mensen beslissen om in te schrijven of niet. Alle reden om even te komen luisteren dus!
  • De bijeenkomst gaat door in RSL op Post, atelier 1, Brugsesteenweg 44 (
    hoek met H.Verrieststraat). Er is een lift in het gebouw.

De bedevaart naar Lourdes is voor veel mensen een heel fijne ervaring. Veel mensen die al eens deelnamen, willen graag een tweede keer meegaan. We kiezen ervoor om voorrang te geven aan mensen die nog niet deelnamen. Als er nog plaats vrij is, kunnen mensen aansluiten die vroeger al deelnamen. De prijs voor mensen die een tweede keer deelnemen is ?? euro.

Hartelijke groeten,

Valentine, Luc en Fino.

Plaats een reactie

Blog op WordPress.com.

Omhoog ↑